Projecten/initiatieven

Het jaarthema van onze school is "We toveren uit onze hoed..."

Met deze slogan benadrukt de school om elk thema en onderwerp op een creatieve manier aan te pakken. Ook kinderen worden hiertoe gestimuleerd. Door te toveren kan elk kind iets unieks uit zijn eigen hoed toveren dat elk op zich een eigen kunstwerk is.

De school heeft e,kele gezmanelijke projecten:
- Op verkenning in onze buurt
- De voorleesweek
- Talentenweek
- Verkeersweek

 

Maandthema's/werkpunten

We zijn al enkele jaren bezig met onze maandelijkse werkpunten. Het voorbije schooljaar waren de maandthema's in kleuter- en lagere school dezelfde. Een werkpunt of maandthema zet telkens een goede attitude in de kijker. En op lange termijn hopen we een effect in het gedrag van kinderen te zien.
Dit schooljaar werken we aan hygiëne en gezondheid, helm op fluo top ( verkeersveiligheid), vriendschap.

Van ieder werkpunt wordt een affiche gemaakt die in elke klas omhoog gehangen wordt. Aan dat werkpunt wordt gedurende een hele maand extra-aandacht besteed. Het wordt ingeleid met een lied of een toneeltje. Als de kinderen het werkpuntje goed 'toepassen', krijgen ze soms een beloning, bijvoorbeeld een extra spelmoment of een sticker. Zo hebben we al meer dan twintig werkpunten achter de rug.

Gezelschapsspelen

Tijdens de middag wordt er een activiteit aangeboden. Kinderen kunnen in de zomer en lente gaan sporten: voetballen of trefbal spelen. In de koudere maanden worden er gezelschapspelen aangeboden.